Pasta med vitostpesto

Pasta med vitostpesto

Betyg

(21 st)

Variera den hemlagade peston med vitost istället för parmesan, här superläckert tillsammans med pasta och kyckling.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

  • 500 g zucchini
  • 300 g fullkornspasta t ex spaghetti

Pesto:

  • 25 g mandel
  • 2½ msk olivolja
  • 5 dl färsk basilika
  • ½ dl färsk mynta
  • 2 msk vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 100 g smulad Apetina® vitost Vitost hel bit 20%
  • ½ krm salt
  • ½ krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Skålla och skala mandeln till peston. Mixa mandlar, olja, basilika, mynta, vatten och vinäger till en finfördelad massa. Smula ner 80 g av osten. Spara resten till garnering. Smaksätt peston med salt och peppar. Finstrimla zucchinin. Koka pastan i en stor kastrull i rikligt med vatten. Låt zucchinin koka med när 1/2 min återstår av koktiden. Häll av pastan med zucchinin i ett durkslag. Häll tillbaka pasta och zucchini i kastrullen. Blanda försiktigt ner peston. Smaka ev av med mer salt och peppar. Fördela pastan på 4 tallrikar. Smula över resten av osten. Servera till grillad eller stekt kycklingfilé och grillade paprikahalvor.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem