Pasta med vitostpesto
                                
                                     45 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                    
                
                    •
                    
            
        
    Variera den hemlagade peston med vitost istället för parmesan, här superläckert tillsammans med pasta och kyckling.
Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                Zucchini
                                            
                                     
                                 | 
                                500 g | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Fullkornspasta t ex spaghetti
                                            
                                     
                                 | 
                                360 g | 
Pesto:
| 
                                     
                                            
                                                Mandel
                                            
                                     
                                 | 
                                25 g | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     
                                 | 
                                2½ msk | 
| 
                                     
                                            
                                                Färsk basilika
                                            
                                     
                                 | 
                                5 dl | 
| 
                                     
                                            
                                                Färsk mynta
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ dl | 
| 
                                     
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     
                                 | 
                                2 msk | 
| 
                                     
                                            
                                                Vitvinsvinäger
                                            
                                     
                                 | 
                                1 msk | 
| 100 g | |
| 
                                     
                                            
                                                Salt
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ krm | 
| 
                                     
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ krm | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
483 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 11,9 g | 
| Protein: | 13,5 % | 16 g | 
| Fett: | 33 % | 18 g | 
| Kolhydrater: | 53,5 % | 63,6 g |