Pasta med ägg och sardeller
20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Pasta med fullkorn har lägre GI och gör dig mätt längre. Maträtten lånar smak från Ceasarsallad där kapris med pikant sälta, vitlök och senap ger rätten karaktär.
Ingredienser
|
Fullkornspasta
|
360 g |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Dijonsenap
|
2 tsk |
| 2½ dl | |
|
Sardeller med kapris
|
50 g |
|
Mjukkokta ägg
|
4 |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Ansjovisfiléer går också bra istället för sardeller.
Näringsvärden, per port
Energi:
649 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8 g |
| Protein: | 16 % | 25,5 g |
| Fett: | 42,1 % | 30,9 g |
| Kolhydrater: | 41,9 % | 67 g |