Pasta arrabiata

30 min Huvudrätt
Pasta arrabiata

Pasta Arrabiatta, eller pasta all'Arrabiata, betyder pasta på argbiggans vis. Den ska vara het av chili, så testa dig fram till önskad hetta. Tomatsåsen är enkel att göra, den innehåller bara lök, vitlök, chili och tomater. Vi har smaksatt den med färsk basilika och toppar med lagrad ost. Detta är en riktigt klassisk italiensk pasta.

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Schalottenlökar
2
Vitlöksklyftor
4
Röd chili
1 - 2
25 g
Konserverade körsbärstomater
2 burkar
Strösocker
1 tsk
Salt
1 tsk
Färsk basilika
1 kruka

Till servering:

Pasta linguine
360 g
150 g
Bladpersilja
1 knippe

Gör så här

  • Skala och finhacka lök och vitlök. Ta bort kärnorna från chilin om du vill ha mindre hetta, skiva chilin.
  • Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs lök, vitlök och chili 6-8 min på svag värme.
  • Rör ner tomater, socker och salt. Grovhacka basilikan och vänd ner den. Sjud 10-15 min.
  • Koka pastan al dente.
  • Häll av pastan och blanda med såsen. Toppa Pasta arrabiata med riven ost och hackad persilja.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

595 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 22 g
Kolhydrater: 78 g
Fett: 20 g
https://www.arla.se/recept/pasta-arrabiata/