Pasta arrabiata
30 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Pasta Arrabiatta, eller pasta all'Arrabiata, betyder pasta på argbiggans vis. Den ska vara het av chili, så testa dig fram till önskad hetta. Tomatsåsen är enkel att göra, den innehåller bara lök, vitlök, chili och tomater. Vi har smaksatt den med färsk basilika och toppar med lagrad ost. Detta är en riktigt klassisk italiensk pasta.

Ingredienser
Schalottenlökar
|
2 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
4 |
Röd chili
|
1 - 2 |
25 g | |
Konserverade körsbärstomater
|
2 burkar |
Strösocker
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Färsk basilika
|
1 kruka |
Till servering:
Pasta linguine
|
360 g |
---|---|
150 g | |
Bladpersilja
|
1 knippe |
Gör så här
Näringsvärden, per portion
Energi:
595 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 22 g |
Kolhydrater: | 78 g |
Fett: | 20 g |

