Pasta Amatriciana
Budget Nytt

Pasta Amatriciana

Huvudrätt
Pasta all’Amatriciana är en traditionell italiensk tomatsås med pancetta och vin. Den har fått sitt namn från den italienska byn Amatrice. Det är en mustig och lättlagad pastasås som lätt blir en vardagsfavorit!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pasta-amatriciana/

Gör så här

  • Koka upp saltat vatten till pastan.
  • Skär panchettan i små kuber, ca 1x1 cm. Skala och finhacka vitlöken.
  • Hetta upp 1 msk smör- & rapsolja i en kastrull. Fräs vitlöken på svag värme 2-3 min. Tillsätt vin, tomater och chili flakes. Koka ihop 10 min. Krossa tomaterna något.
  • Hetta upp 1 msk smör- & rapsolja i en stekpanna. Stek pancettan gyllenbrun. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Rör ner pancettan i tomatsåsen och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Koka pastan al dente. Spara 2 dl av pastavattnet innan du häller av pastan.
  • Blanda ner pastavattnet i såsen. Vänd ner nykokt pasta och toppa med hackad persilja och riven parmesan.
  • Servera pasta Amatriciana direkt.
Klart!

Ingredienser

Spaghetti
360 g
Pancetta
ca 200 g
Vitlöksklyftor
4
2 msk
Alkoholfritt vitt vin
2 dl
Konserverade körsbärstomater
800 g
Chili flakes
1 tsk
Till servering:
Parmesanost
100 g
Bladpersilja
50 g