Pasta Amatriciana
35 min
Huvudrätt
Matlåda
•
Pasta all’Amatriciana är en traditionell italiensk tomatsås med pancetta och vin. Den har fått sitt namn från den italienska byn Amatrice. Det är en mustig och lättlagad pastasås som lätt blir en vardagsfavorit!
Ingredienser
|
Spaghetti, gärna fullkorn
|
360 g |
|---|---|
|
Pancetta
|
ca 200 g |
|
Vitlöksklyftor
|
4 |
| 1 msk | |
|
Alkoholfritt vitt vin
|
2 dl |
|
Konserverade körsbärstomater
|
800 g |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
Till servering:
|
Parmesanost
|
100 g |
|---|---|
|
Bladpersilja
|
50 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
741 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,5 g |
| Protein: | 17 % | 31 g |
| Fett: | 36,8 % | 30,8 g |
| Kolhydrater: | 41,6 % | 75,8 g |