Pasta alla Norma
                                    Huvudrätt
                                    Middag
                        
                    
                
                    •
                    
            
        
    Pasta alla Norma är en siciliansk pastarätt med tomat och friterad aubergine. En klassisk pasta alla Norma toppas med lagrad ricotta, men vi använder smulad vitost. En lättlagad pasta med massa smak.
Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                Pasta penne, gärna fullkorn
                                            
                                     
                                 | 
                                360 g | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Vitlöksklyftor
                                            
                                     
                                 | 
                                4 | 
| 
                                     
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     
                                 | 
                                1 msk | 
| 
                                     
                                            
                                                Konserverade körsbärstomater
                                            
                                     
                                 | 
                                2 burkar | 
| 
                                     
                                            
                                                Chili flakes
                                            
                                     
                                 | 
                                1 tsk | 
| 
                                     
                                            
                                                Salt
                                            
                                     
                                 | 
                                1 tsk | 
| 
                                     
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     
                                 | 
                                1 tsk | 
| 
                                     
                                            
                                                Auberginer
                                            
                                     
                                 | 
                                2 | 
| 
                                     
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                Torkad rosmarin
                                            
                                     
                                 | 
                                1 tsk | 
| 150 g | |
| 
                                     
                                            
                                                Färsk basilika
                                            
                                     
                                 | 
                                1 kruka | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
724 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,2 g | 
| Protein: | 12,6 % | 22,4 g | 
| Fett: | 42,8 % | 35,1 g | 
| Kolhydrater: | 44,6 % | 79,5 g |