Pasta Alfredo

Pasta Alfredo

30 min Huvudrätt
Pasta Alfredo är en klassisk italiensk pastarätt med smör, ost och grädde. Den går riktigt snabbt att laga och brukar uppskattas av alla! Den här pastarätten passar utmärkt till lunch eller när du behöver en snabblagad middag och är perfekt att fylla matlådan med. Om du vill ha mer protein kan du även lägga till kyckling, kalkon eller ett alternativ till kött, men det här är grundreceptet. Pasta Alfredo blir som godast när den serveras direkt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pasta-alfredo/

Gör så här

  • Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Finriv osten och ställ åt sidan.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs all lök mjuk i smöret. Häll på grädde och ärter. Koka upp, ta från värmen och rör ner osten. Smaka av med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
  • Blanda den nykokta pastan med såsen.
  • Servera din Pasta Alfredo med nymalen svartpeppar; du kan även piffa till rätten med lite färsk persilja om du vill.
Klart!
Energi:

578 kcal

Protein: 21 g
Kolhydrater: 62 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Fettuccine
300 g
100 g
Schalottenlökar
2
Vitlöksklyftor
2
2 msk
3 dl
Frysta gröna ärter
200 g
Salt
Nymalen svartpeppar