Pasta Alfredo
30 min
Huvudrätt
Matlåda
•
&format=webp)
En krämig och snabblagad italiensk klassiker med pasta, ost och grädde. Den här rätten går på under en halvtimme att laga och passar lika bra till lunch som till en enkel middag. Servera med en frisk zucchinisallad för extra krispighet. Pasta Alfredo smakar som allra bäst när den serveras direkt.
Ingredienser
Zucchinisallad:
Zucchini
|
1 |
---|---|
Liten rödlök
|
1 |
Kallpressad olivolja
|
2 tsk |
Äppelcidervinäger
|
2 tsk |
Dijonsenap
|
1 tsk |
Rucola
|
100 g |
Marconamandlar
|
25 g |
Pasta Alfredo:
Pasta, gärna fullkorn
|
360 g |
---|---|
100 g | |
Schalottenlökar
|
2 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
1 msk | |
3 dl | |
Salt
|
½ tsk |
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Hackad bladpersilja
|
1 dl |
Gör så här
Zucchinisallad:
Pasta Alfredo:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
578 kcal
Näringsvärden per port | |
---|---|
Protein: | 21 g |
Fett: | 26 g |
Kolhydrater: | 62 g |

