Pasta Alfredo

30 min Huvudrätt Matlåda
Pasta Alfredo

En krämig och snabblagad italiensk klassiker med pasta, ost och grädde. Den här rätten går på under en halvtimme att laga och passar lika bra till lunch som till en enkel middag. Servera med en frisk zucchinisallad för extra krispighet. Pasta Alfredo smakar som allra bäst när den serveras direkt.

Ingredienser

Zucchinisallad:

Zucchini
1
Liten rödlök
1
Kallpressad olivolja
2 tsk
Äppelcidervinäger
2 tsk
Dijonsenap
1 tsk
Rucola
100 g
Marconamandlar
25 g

Pasta Alfredo:

Pasta, gärna fullkorn
360 g
100 g
Schalottenlökar
2
Vitlöksklyftor
2
1 msk
3 dl
Salt
½ tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm
Hackad bladpersilja
1 dl

Gör så här

Zucchinisallad:

  • Hyvla zucchini i långa, tunna remsor, t.ex. med en potatisskalare. Skär den innersta mjuka delen i små tärningar.
  • Skala och finhacka rödlök. Blanda lök, olja, vinäger och senap till en vinägrett. Vänd ner zucchini och ruccola. Strö över mandlarna. Ställ åt sidan.

Pasta Alfredo:

  • Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs all lök mjuk i smöret.
  • Häll på grädde och koka upp. Ta från värmen och rör ner finriven ost. Salta och peppra.
  • Blanda väl avrunnen pasta med såsen. Toppa Pasta Alfredo med persilja och servera direkt med zucchinisalladen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

578 kcal

Näringsvärden per port
Protein: 21 g
Fett: 26 g
Kolhydrater: 62 g
https://www.arla.se/recept/pasta-alfredo/