Pasta al forno

Pasta al forno

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(75 st)

Pasta al forno är italienska och betyder pasta i ugn. Den goda gratängen är mycket lättlagad om det redan finns rester av kokt pasta och köttfärssås hemma.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g pasta penne

Köttfärssås:

  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 tärning köttbuljong
  • salt och peppar
  • 1 tsk torkad timjan

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 °. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt den rinna av i ett durkslag. Gör köttfärssåsen: Skala och hacka löken och vitlöken fint, fräs i smör i en stekpanna. Tillsätt nötfärs och stek under omrörning. Rör ner tomater, vatten eller vin och buljongtärning. Smaka av med salt, peppar och timjan. Varva pasta, köttfärssås, pastasås och ost i en smord ugnssäker form. avsluta med pastasås och ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min.

Tips:

Vattnet kan även bytas ut mot 1 dl rött vin.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 670 kcal
  • Protein: 46 g
  • Kolhydrater: 68 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem