Pasta al forno

45 min
Arbetstid: 25 min
Huvudrätt Lunch Middag
Pasta al forno

Pasta al forno "pasta i ugn" på italienska. Här blir den extra krämig med goda ostar.

Ingredienser

Pasta penne, gärna fullkorn
300 g
Vitlöksklyftor
3
Röd paprika
1
1 msk
Nötfärs
500 g
Torkad rosmarin
1 tsk
Krossade tomater
400 g
Vatten
2 dl
Salt och peppar
2 dl
200 g
Zucchini
½

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225 ° eller 200° varmluft.
  • Koka pastan 4 min. Låt den rinna av i ett durkslag.
  • Skala och hacka vitlök fint. Tärna paprika. Hetta upp smör- & rapsolja i en rymlig stekpanna. Fräs vitlök och nötfärs under omrörning tills färsen fått fin färg.
  • Tillsätt paprika, rosmarin, vatten och crème fraiche. Koka ca 5 min. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Blanda ner pasta och mozzarella i köttfärssåsen. Skiva zucchinin tunnt. Fördela den på gratängen.
  • Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min.
Markera receptet som tillagat

En perfekt rätt att göra om det finns rester av pasta och köttfärssås hemma.

Näringsvärden, per port

Energi:

770 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,9 g
Protein: 25,9 % 49,1 g
Fett: 39,6 % 34,5 g
Kolhydrater: 34,5 % 65,3 g
https://www.arla.se/recept/pasta-al-forno/