Pasta aglio e olio

Pasta aglio e olio

20 min Huvudrätt Lunch
Pasta aglio e olio är en mycket enkel, men samtidigt smakrik pastarätt. Den innehåller vitlök, chili, olivolja, bladpersilja och ost. God mat för en billig peng! Servera pastan i samma stund som den är klar. Kom ihåg att det är gästerna som ska vänta på pastan och inte tvärtom!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pasta-aglio-e-olio/

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och skär vitlöken i tunna skivor.
  • Häll av vattnet från pastan men spara ca 3 dl.
  • Fräs vitlöken i oljan ca 2 min.
  • Tillsätt kokvattnet och chili flakes. Sjud tills ca en tredjedel återstår.
  • Tillsätt pastan och blanda väl.
  • Rör ner hackad persiljan och smaka av med salt och peppar.
  • Toppa med finriven ost. Servera pasta aglio e olio direkt.
Klart!
Energi:

614 kcal

Fiber: 3,5 g
Protein: 18,5 g
Kolhydrater: 74 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Spaghetti
400 g
Vitlöksklyftor
6
Olivolja
¾ dl
Chili flakes
1 tsk
Bladpersilja
25 g
Salt och svartpeppar
Castello® Kata
100 g