Påsksemlor
2 tim
Dessert
Efterrätt
Fika
•
&format=webp)
Dessa läckra påsksemlor är fyllda med mandelmassa smaksatt med citron och vanilj. Sedan fyller vi dem även med lemon curd och vispad grädde. För den perfekta påskkänslan dekoreras de med påskägg och ätbara blommor. Otroligt vackert på påskfesten!

Ingredienser
Jäst
|
25 g |
---|---|
50 g | |
2 dl | |
1¼ dl | |
Salt
|
2 krm |
Stötta kardemummakärnor
|
1 tsk |
Strösocker
|
¾ dl |
Vetemjöl
|
ca 7 dl |
Uppvispat ägg, till pensling
|
1 |
---|
Fyllning:
Mandelmassa, riven
|
200 g |
---|---|
1 dl | |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Vaniljpulver
|
2 krm |
Lemon curd
|
ca 1 dl |
---|---|
3 dl | |
Ätbara blommor
|
|
Påsk godis
|
Gör så här
Det går bra att byta Arla Köket Kesella® kvarg mot Arla Ko® Gräddfil eller Arla Köket® Matyoghurt.
Näringsvärden, per styck utan påskgodis
Energi:
311 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 36 g |
Fett: | 15 g |

