Påskpaj
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Vår påskpaj har broccoli, rökt skinka och smakrik riven ost i fyllningen. Påskpajen är jättegod tillsamman med en enkel, fräsch sallad.
Ingredienser
Pajdeg:
|
Vetemjöl
|
5 dl |
|---|---|
| 200 g | |
|
Kallt vatten
|
1¼ dl |
Fyllning:
|
Färsk broccoli
|
500 g |
|---|---|
|
Rökt skinka
|
150 g |
| 2 msk | |
|
Vetemjöl
|
1½ msk |
| 2½ dl | |
|
Kycklingfond
|
1 msk |
|
Äggulor
|
2 |
| 1½ dl |
|
Uppvispat ägg till pensling
|
1 |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
651 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,2 g |
| Protein: | 12,1 % | 19,3 g |
| Fett: | 61,7 % | 45,4 g |
| Kolhydrater: | 26,2 % | 42 g |