Påskkaka

1 tim 20 min Efterrätt Fika
Frysbar
Påskkaka

En saftig och underbart god påskkaka med mandelmassa och gräddfil i smeten. Denna goda påskkaka toppas med en ljuvlig glasyr med smak av apelsin och toppas med söta och goda kokosflingor. En perfekt kaka att bjuda på när sötsuget sätter in.

Ingredienser

100 g
Vetemjöl
4 dl
Vaniljsocker
1 msk
Bakpulver
2 tsk
Mandelmassa
150 g
Ägg
3
Strösocker
1½ dl
1½ dl
Apelsin, finrivet skal och saft av
1
Kokosflingor till formen

Glasyr

Florsocker
2 dl
Pressad apelsinsaft
2 msk
Kokosflingor
2 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj en avlång bakform, ca 1 ½ liter, och ströa den med kokosflingor.
  • Smält smöret. Blanda mjöl med vaniljsocker och bakpulver. Grovriv mandelmassan.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, gräddfil, apelsin och mjölblandningen. Rör till en jämn smet.
  • Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min.
  • Låt svalna en stund i formen och stjälp sedan upp den.

Glasyr:

  • Rör ihop florsocker och apelsinsaft. Bred glasyren över påskkakan. Strö över kokosflingor.
Klart!

Näringsvärden, per per bit 1/16

Energi:

230 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 10 g
https://www.arla.se/recept/paskkaka/