Påskkaka
1 tim 20 min
•
Arbetstid: 30 min
Fika
Frysbar
•
En saftig och underbart god påskkaka med mandelmassa och gräddfil i smeten. Denna goda påskkaka toppas med en ljuvlig glasyr med smak av apelsin och toppas med söta och goda kokosflingor. En perfekt kaka att bjuda på när sötsuget sätter in.
Ingredienser
| 100 g | |
|
Vetemjöl
|
4 dl |
|
Vaniljsocker
|
1 msk |
|
Bakpulver
|
2 tsk |
|
Mandelmassa
|
150 g |
|
Ägg
|
3 |
|
Strösocker
|
1½ dl |
| 1½ dl | |
|
Apelsin, finrivet skal och saft av
|
1 |
|
Kokosflingor till formen
|
Glasyr
|
Florsocker
|
2 dl |
|---|---|
|
Pressad apelsinsaft
|
2 msk |
|
Kokosflingor
|
2 msk |
Gör så här
Glasyr:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
244 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,1 g |
| Protein: | 6,3 % | 3,8 g |
| Fett: | 36,6 % | 10,1 g |
| Kolhydrater: | 57,1 % | 34,2 g |