Påskbröd med ost

1 tim 20 min
Frysbar
Påskbröd med ost

Hembakat påskbröd som rullas ihop som en rulltårta med smakrik ost, dill och gräslök som fyllning. Fyllningen i påskbrödet kan du variera efter egen smak.

Ingredienser

Jäst
25 g
Vatten max 37°
3 dl
Salt
1½ tsk
Honung
1 tsk
2 msk
Grahamsmjöl
1 dl
Vetemjöl
7 dl
2 dl
Hackad färsk gräslök
½ dl
Hackad färsk dill
½ dl

Gör så här

  • Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt, honung, smör-&rapsolja, grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl.
  • Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk 30 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Kavla ut den till en rektangel och strö över örter och ost.
  • Rulla ihop den som en rulltårta och lägg den med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper.
  • Låt jäsa ca 30 min.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.
Markera receptet som tillagat

Lägg 6 hårdkokta, skalade ägg på den utkavlade degen i stället för ost.

Näringsvärden, per st

Energi:

2219 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 24,1 g
Protein: 12 % 65,4 g
Fett: 23,5 % 59 g
Kolhydrater: 64,5 % 352,3 g
https://www.arla.se/recept/paskbrod-med-ost/