Påskbröd med ost
1 tim 20 min
•
Arbetstid: 30 min
Frysbar
•
Hembakat påskbröd som rullas ihop som en rulltårta med smakrik ost, dill och gräslök som fyllning. Fyllningen i påskbrödet kan du variera efter egen smak.
Ingredienser
|
Jäst
|
25 g |
|---|---|
|
Vatten max 37°
|
3 dl |
|
Salt
|
1½ tsk |
|
Honung
|
1 tsk |
| 2 msk | |
|
Grahamsmjöl
|
1 dl |
|
Vetemjöl
|
7 dl |
| 2 dl | |
|
Hackad färsk gräslök
|
½ dl |
|
Hackad färsk dill
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Lägg 6 hårdkokta, skalade ägg på den utkavlade degen i stället för ost.
Näringsvärden, per st
Energi:
2219 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 24,1 g |
| Protein: | 12 % | 65,4 g |
| Fett: | 23,5 % | 59 g |
| Kolhydrater: | 64,5 % | 352,3 g |