Päronmarmelad

1 tim
Frysbar
Päronmarmelad

Den är marmeladen lyfter fram päronsmaken med lite syra från citron och mjuka vaniljtoner.

Ingredienser

Päron
1½ kg
Pressad citron
1
Vaniljstång
1
Syltsocker
4 dl
Citronsyra
1 tsk

Gör så här

  • Skala, kärna ur och skär päronen i små bitar. Lägg päron, pressad citron, urskrapad vaniljstång och socker i en kastrull.
  • Koka upp och låt koka på svag värme ca 15 min. Tillsätt citronsyran och häll upp i rena burkar.
  • Sätt på locket och låt kallna. Förvara i kyl.
Klart!

Näringsvärden, per recept

Energi:

2165 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 511 g
Fett: 1 g
https://www.arla.se/recept/paronmarmelad/