Grön tomatmarmelad

Grön tomatmarmelad

Betyg

(57 st)

Grön tomatmarmelad är ett jättegott tillbehör på ostbrickan och även som en kryddig klick till maten eller i kalla röror. Prova gärna andra kryddor i marmeladen, till exempel timjan, som passar bra till många maträtter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g gröna tomater
  • rivet skal och saft av ½ citroner
  • 1 stjärnanis
  • 3 dl syltsocker

Gör så här:

Gör så här:

Skär tomaterna i bitar. Koka dem tillsammans med citronskal och -saft och stjärnanis ca 15 min under lock. Rör om ett par gånger under tiden. Häll i sockret, rör om och koka upp. Låt koka på svag värme 2-3 min utan lock. Skumma av om det behövs. Häll upp på väl rengjorda glasburkar. Förvara i kyl.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1275 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 304 g
  • Fett: 1 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem