Krusbärsmarmelad

1 tim Brunch
Frysbar
Krusbärsmarmelad

Med syltsocker – en färdig produkt där strösocker är blandat med pektin - går marmeladkoket som en dans. Pektinet gör att marmeladen geléar sig, sockret ger sötma men hjälper också till med konserveringen. Rengör burkarna noga och sterilisera dem i ugnen på 100° så håller marmeladen ännu längre.

Ingredienser

Krusbär
500 g
Vatten
½ dl
Syltsocker
4½ dl

Gör så här

  • Snoppa och skölj krusbären. Koka bär och vatten i en kastrull ca 5 min, mosa bären en aning.
  • Tillsätt sockret och koka 10-15 min, beroende på hur tjock du vill ha din marmelad. Rör om då och då, ta bort ev skum. Smaka av och tillsätt extra socker vid behov.
  • Häll upp marmeladen i rena burkar. Sätt på lock och låt kallna. Förvara i kyl.
Lägg till recept till tillagad

Testa konsistensen på marmeladen genom att lägga en liten klick marmelad på en tallrik och se hur konsistensen blir när den svalnat.

Näringsvärden, per recept

Energi:

1895 kcal

Energifördelning: per recept
Protein: 4 g
Fett: 3 g
Kolhydrater: 454 g
https://www.arla.se/recept/krusbarsmarmelad/