Krusbärsmarmelad

Krusbärsmarmelad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(7 st)

1 tim

Med syltsocker – en färdig produkt där strösocker är blandat med pektin - går marmeladkoket som en dans. Pektinet gör att marmeladen geléar sig, sockret ger sötma men hjälper också till med konserveringen. Rengör burkarna noga och sterilisera dem i ugnen på 100° så håller marmeladen ännu längre.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g krusbär
  • ½ dl vatten
  • 4½ dl syltsocker

Gör så här:

Gör så här:

Snoppa och skölj krusbären. Koka bär och vatten i en kastrull ca 5 min, mosa bären en aning. Tillsätt sockret och koka ca 40 min, rör om då och då, ta bort ev skum. Smaka av och tillsätt extra socker vid behov. Häll upp i rena burkar, sätt på lock och låt kallna. Förvara i kyl.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1895 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 454 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem