Björnbärsmarmelad

Björnbärsmarmelad

30 min Mellanmål Frukost
Sagolik marmelad att klicka på briocher och rostat bröd. Perfekt att bjuda till brunch, helgfrukost eller afternoon tea.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Lägg frysta bär, socker och juice i en tjockbottnad kastrull.
  • Koka på medelvärme under lock 10 min.
  • Ta av locket och mosa bären lätt. Koka utan lock ca 10 min, tills marmeladen är tjock och seg.
  • Häll upp i väl rengjord burk. Låt kallna och förvara kallt.
Klart!
Energi:

775 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 179 g
Fett: 1 g

Ingredienser

Frysta björnbär
250 g
Ljust muscovadosocker
2 dl
Konc äppeljuice
2 msk