Björnbärsmarmelad

Björnbärsmarmelad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(52 st)

Sagolik marmelad att klicka på briocher och rostat bröd. Perfekt att bjuda till brunch, helgfrukost eller afternoon tea.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 250 g frysta björnbär
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 2 msk konc äppeljuice

Gör så här:

Gör så här:

Lägg frysta bär, socker och juice i en tjockbottnad kastrull. Koka på medelvärme under lock 10 min. Ta av locket och mosa bären lätt. Koka utan lock ca 10 min, tills marmeladen är tjock och seg. Häll upp i väl rengjord burk. Låt kallna och förvara kallt.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 775 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 179 g
  • Fett: 1 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem