
Björnbärsmarmelad
Sagolik marmelad att klicka på briocher och rostat bröd. Perfekt att bjuda till brunch, helgfrukost eller afternoon tea.
Ingredienser
Antal portioner
- 250 g frysta björnbär
- 2 dl ljust muscovadosocker
- 2 msk konc äppeljuice
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Lägg frysta bär, socker och juice i en tjockbottnad kastrull. Koka på medelvärme under lock 10 min. Ta av locket och mosa bären lätt. Koka utan lock ca 10 min, tills marmeladen är tjock och seg. Häll upp i väl rengjord burk. Låt kallna och förvara kallt.
Näringsvärden, per recept
- Energi: 775 kcal
- Protein: 3 g
- Kolhydrater: 179 g
- Fett: 1 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 3 2011