Päroncarpaccio

Päroncarpaccio

30 min
Efterrätt
Päroncarpaccio är en lätt, fräsch och lite syrlig efterrätt med tunt skivade, marinerade päron med kvarg som smaksatts med len vanilj och mynta.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paroncarpaccio/

Gör så här

  • Smaksätt kvargen med florsocker och vaniljsocker. Ställ i kylen.
  • Koka upp vin och socker. Rör i myntan.
  • Ta bort kärnhusen ur päronen. Skiva päronen med en osthyvel.
  • Lägg ut skivorna på tallrikar eller ett större fat. Häll genast över den heta lagen och låt svalna.
  • Strö över nötterna och servera med en klick av den kylda vaniljröran.
  • VIKTIGT:
  • Du bör hälla över lagen och marinera päronen så snart de är skivade. Annars blir de bruna i färgen.
Klart!

Ingredienser

Fasta gröna päron
4
Vitt vin
2 dl
Strösocker
100 g
Färsk mynta
½ knippe
Rostade pinjenötter
35 g
Vaniljröra:
250 g
Florsocker
2 msk
Vaniljsocker
1 tsk