Päroncarpaccio

Päroncarpaccio

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

Päroncarpaccio är en lätt, fräsch och lite syrlig efterrätt med tunt skivade, marinerade päron med kvarg som smaksatts med len vanilj och mynta.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 fasta gröna päron
  • 2 dl vitt vin
  • 100 g strösocker
  • ½ knippe färsk mynta
  • 35 g rostade pinjenötter

Vaniljröra:

Gör så här

Gör så här

Smaksätt kvargen med florsocker och vaniljsocker. Ställ i kylen. Koka upp vin och socker. Rör i myntan. Ta bort kärnhusen ur päronen. Skiva päronen med en osthyvel. Lägg ut skivorna på tallrikar eller ett större fat. Häll snabbt över den heta lagen och låt svalna. Strö över nötterna och servera med en klick av den kylda vaniljröran. Viktigt: Du bör snabbt marinera päronen (hälla över lagen) eftersom de annars blir bruna i färgen.

Skriv ut

Källa: