Päron i konjak med nötgrädde

Päron i konjak med nötgrädde

Betyg

(68 st)

Recept på en variant av klassiska fikon i konjak med päron istället. Detta blir till en underbar efterrätt!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 8 små, fasta päron
  • 1 dl vatten
  • 1 dl konjak till lagen
  • 2 msk konjak till smaksättning
  • 3 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • rivet skal av ½ citron
  • 2 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • 1 dl rostade, hackade valnötter

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp vatten, konjak, socker, kanel och citronskal i en kastrull. Skala päronen och lägg dem i kastrullen. Koka under lock på svag värme tills de är mjuka, 10–20 min. Ta upp päronen och lägg dem i en skål eller burk. Ta upp kanelen. Låt lagen koka utan lock ca 5 min. Häll lagen över päronen och låt kallna. Smaksätt med konjak. Vispa grädden lätt och rör ner nötterna. Servera päronen med nötgrädden.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 665 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 98 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem