Grillad halloumi med ugnsbakad frukt- och grönsakssallad

Grillad halloumi med ugnsbakad frukt- och grönsakssallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(25 st)

Härlig rätt med halloumi som här steks istället för grillas och serveras med en sallad på frukt, rotfrukter och grönsaker som tillagas i ugn. Enkelt och fantastiskt gott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 240 g halloumi
  • 150 g palsternackor
  • 175 g morötter
  • 1 rödlök
  • 1 litet äpple
  • 1 litet päron
  • 50 g färsk haricots verts
  • 1 röd paprika
  • 150 g kantareller
  • 30 g babyspenat
  • 1 krm svartpeppar
  • Arla® Smör-&rapsolja till stekning Smör- & rapsolja

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala palsternacka och morot och skär i stavar. Skala och klyfta löken. Kärna ur och skär äpple och päron i klyftor. Lägg alltsammans i en ugnssäker form. Ringla över 2 msk smör-&rapsolja och vänd runt. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min. Kärna ur och strimla paprikan. Blanda ner paprika och haricots verts i formen när ca 5 min återstår. Stek svampen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Vänd ner spenat och svamp i formen strax innan servering. Krydda med svartpeppar. Dela osten i bitar. Stek osten i smör-&rapsolja ca 4 min, vänd några gånger under tiden. Servera genast tillsammans med salladen.

Tips:

Kantareller kan bytas ut mot champinjoner.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem