Grillad halloumi med ugnsbakad frukt- och grönsakssallad

Grillad halloumi med ugnsbakad frukt- och grönsakssallad

45 min Buffé Huvudrätt Förrätt
Härlig rätt med halloumi som här steks istället för grillas och serveras med en sallad på frukt, rotfrukter och grönsaker som tillagas i ugn. Enkelt och fantastiskt gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala palsternacka och morot och skär i stavar. Skala och klyfta löken. Kärna ur och skär äpple och päron i klyftor.
  • Lägg alltsammans i en ugnssäker form. Ringla över 2 msk smör-&rapsolja och vänd runt. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Kärna ur och strimla paprikan. Blanda ner paprika och haricots verts i formen när ca 5 min återstår.
  • Stek svampen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Vänd ner spenat och svamp i formen strax innan servering. Krydda med svartpeppar.
  • Skär osten i bitar. Pensla den med smör-&rapsolja. Grilla eller stek osten ca 4 min, vänd några gånger under tiden.
  • Servera genast tillsammans med salladen.
Klart!
Tips:

Kantareller kan bytas ut mot champinjoner.

Ingredienser

Halloumi
240 g
Palsternacka
150 g
Morot
175 g
Rödlök
1
Litet äpple
1
Litet päron
1
Färsk haricots verts
50 g
Röd paprika
1
Kantareller
150 g
Babyspenat
30 g
Svartpeppar
1 krm