
Grillad halloumi med ugnsbakad frukt- och grönsakssallad
Härlig rätt med halloumi som här steks istället för grillas och serveras med en sallad på frukt, rotfrukter och grönsaker som tillagas i ugn. Enkelt och fantastiskt gott!
Ingredienser
Antal portioner
- 240 g halloumi
- 150 g palsternackor
- 175 g morötter
- 1 rödlök
- 1 litet äpple
- 1 litet päron
- 50 g färsk haricots verts
- 1 röd paprika
- 150 g kantareller
- 30 g babyspenat
- 1 krm svartpeppar
-
Arla Köket® Smör-&rapsolja till stekning
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Skala palsternacka och morot och skär i stavar. Skala och klyfta löken. Kärna ur och skär äpple och päron i klyftor. Lägg alltsammans i en ugnssäker form. Ringla över 2 msk smör-&rapsolja och vänd runt. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min. Kärna ur och strimla paprikan. Blanda ner paprika och haricots verts i formen när ca 5 min återstår. Stek svampen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Vänd ner spenat och svamp i formen strax innan servering. Krydda med svartpeppar. Dela osten i bitar. Stek osten i smör-&rapsolja ca 4 min, vänd några gånger under tiden. Servera genast tillsammans med salladen.
Tips:
Kantareller kan bytas ut mot champinjoner.
Tips:
Kantareller kan bytas ut mot champinjoner.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut