Smördegssnittar med ädelost

Smördegssnittar med ädelost

30 min
Förrätt
Dessa smördegssnittar med ädelost, valnötter, päron och färsk timjan är försvinnande goda. Servera snittarna när de fortfarande är lite varma. En förträfflig start på en härlig fest eller middag!
https://www.arla.se/recept/smordegssnittar-med-adelost/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Rulla ut smördegen och skär den i sex avlånga remsor. Lägg remsorna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Skiva päronet tunt. Fördela skivorna mitt på på smördegen. Lägg på några blad färsk timjan och toppa med smulad ädelost.
  • Grädda smördegssnittarna mitt i ugnen ca 10 min. De ska bli krispiga och få fin färg.
  • Strö över nötter och ringla honung över de varma snittarna. Salta och peppra.
  • Låt svalna något. Skär upp i bitar och dekorera med färska örter. Servera direkt.
Klart!
Energi:

273 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Fiber: 1,6 g
Protein: 5,8 g
Kolhydrater: 19,2 g
Fett: 19,4 g

Ingredienser

Kyld smördeg
250 g
Päron
1
Färsk timjan
2 kvistar
140 g
Topping:
Rostade valnötter eller pekannöt
1 dl
Flytande honung
3 msk
Salt och svartpeppar
Färsk timjan eller rosmarin