Pajalagröt
Nytt

Pajalagröt

12 tim
Mellanmål Frukost
Pajalagröt är en fiberrik gröt fylld med torkad frukt, linfrön och fiberhavregryn. Den torkade frukten och fröna blötlägger du i en kastrull redan kvällen innan. Sen är det bara att koka upp det tillsammans med havregryn och havrekli. En perfekt start på morgonen tillsammans med mjölk, kanel och päronskivor.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pajalagrot/

Gör så här

  • Skär katrinplommon och torkade aprikoser i mindre bitar. Lägg i en kastrull. Tillsätt russin, linfrö och vatten. Låt stå över natten.
  • Nästa morgon: Tillsätt havregryn, havrekli och salt till gröten.
  • Koka upp under omrörning och låt sjuda 3-5 min.
  • Servera pajalagröten med mjölk, skivat päron och lite kanel.
Klart!
Energi:

492 kcal

Fiber: 17,1 g
Protein: 17 g
Kolhydrater: 74,1 g
Fett: 13,8 g

Ingredienser

Katrinplommon
4
Torkade aprikoser
4
Russin
½ dl
Krossade linfrön
½ dl
Vatten
7 dl
Fiberhavregryn
2 dl
Havrekli
1 dl
Salt
1 krm
Till servering:
3 dl
Päron
1
Malen kanel