Potatismos med parmesan

Potatismos med parmesan

40 min
Det finns potatismos, och så finns det potatismos. I det här moset sparar vi inte på något! Potatismos med parmesan är ett riktigt lyxigt potatismos med smak av rostad vitlök, timjan och tryffelolja. Underbart gott till fint stekt kött!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/parmesanmos-med-brynt-vitlokssmor-och-tryffel/

Gör så här

  • Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  • Smält smöret i en kastrull .Skala och krossa vitlöksklyftorna och lägg i smörkastrullen.
  • Låt smöret puttra på medelvärme tills det fått bärnstensfärg och doftar nötigt. Sila av i en skål.
  • Spara vitlöksklyftorna som nu bör vara gyllene.
  • Värm upp mjölken. Sila av potatisen blanda med mjölken.
  • Mosa potatisen och blanda i osten. Späd eventuellt med mer varm mjölk. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Lägg upp potatismoset i en skål.
  • Ös över det varma, brynta smöret. Smula sönder och strö på vitlök och timjan. Droppa över tryffelolja och servera genast!.
Klart!

Ingredienser

Mjölig potatis
900 g
75 g
Vitlöksklyftor
3
Parmesanost riven
150 g
2 dl
Salt och peppar
Hackad färsk timjan
3 msk
Olja med smak av tryffel