Parmesangratinerad plattfisk

Parmesangratinerad plattfisk

Huvudrätt
En enkel och mycket god ugnsrätt som går snabbt att förbereda och sedan sköter sig själv i ugnen - smidigt!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Krydda och vik ihop fiskfiléerna.
  • Lägg dem i en smord ugnssäker form. Droppa över vinägern och häll över såsen.
  • Blanda ost, ströbröd, dragon och persilja. Strö det över fisken.
  • Gratinera i mitten av ugnen ca 15 min.
Klart!
Energi:

264 kcal

Protein: 37 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Rödspättafiléer
600 g
Salt
1 tsk
Vitpeppar
1 krm
Vitvinsvinäger
1 tsk
5 dl
Riven parmesanost
1 dl
Ströbröd
2 msk
Torkad dragon
1 tsk
Hackad färsk persilja
½ dl