Parmesangratinerad plattfisk

Huvudrätt Lunch Middag
Parmesangratinerad plattfisk

En enkel och mycket god ugnsrätt som går snabbt att förbereda och sedan sköter sig själv i ugnen - smidigt!

Ingredienser

Rödspättafiléer
600 g
Salt
1 tsk
Vitpeppar
1 krm
Vitvinsvinäger
1 tsk
5 dl
Riven parmesanost
1 dl
Ströbröd
2 msk
Torkad dragon
1 tsk
Hackad färsk persilja
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Krydda och vik ihop fiskfiléerna.
  • Lägg dem i en smord ugnssäker form. Droppa över vinägern och häll över såsen.
  • Blanda ost, ströbröd, dragon och persilja. Strö det över fisken.
  • Gratinera i mitten av ugnen ca 15 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

361 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,5 g
Protein: 63,2 % 56,1 g
Fett: 23,5 % 9,6 g
Kolhydrater: 13,3 % 11,8 g
https://www.arla.se/recept/parmesangratinerad-plattfisk/