Paprikor fyllda med krämig ost

Buffé Huvudrätt
Paprikor fyllda med krämig ost

Lyxiga och lättlagade ugnsbakade paprikor med smak av Medelhavet. Servera dem med bröd och sallad som en lättare måltid eller som ett tillbehör på en buffé.

Ingredienser

Röda paprikor
5
400 g
Ägg
2
Surdegsbröd
4 skivor
Blandad grönsallad
Salviablad
½ kruka
Rapsolja, till fritiering
3 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Mixa ost och ägg i en bunke med en mixerstav till en slät smet. Tvätta och dela paprikorna i halvor och ta bort skaft och frön.
  • Lägg paprikorna på en plåt med bakplåtspapper. Fördela ostkrämen i halvorna och tillaga i mitten av ugnen ca 35 min.
  • Häll oljan i en kastrull och värm till ca 140°. Fritera salviabladen i oljan, några i taget, i ett par minuter.
  • Ta upp salvian och låt rinna av på hushållspapper. Toppa varje halva med krispig salvia.
  • Servera paprikorna med blandsallad och surdegsbröd.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

410 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 21 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 21 g
https://www.arla.se/recept/paprikor-fyllda-med-kramig-ost/