Pappardelle
2 tim
Huvudrätt
•
Pappardelle är en pastasort som alltid bakas med ägg. Den kavlas tunt i pastamaskin och skärs sedan i remsor. Servera gärna din pappardelle med en syrlig gräddsås smaksatt med färsk citron och vitlök.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Pastadeg:
Citronsås:
Energi:
839 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 30 g |
Kolhydrater: | 56 g |
Fett: | 56 g |
Ingredienser
Pastadeg:
Durumvetemjöl
|
5 dl |
---|---|
Ägg
|
2 |
Äggulor
|
2 |
Olivolja
|
1 msk |
Vatten
|
1 msk |
Salt
|
¾ tsk |
Citronsås:
Vitlöksklyftor
|
2 |
---|---|
25 g | |
3 dl | |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Färskriven parmesanost
|
150 g |