Pappardelle

Pappardelle

2 tim
Huvudrätt
Pappardelle är en pastasort som alltid bakas med ägg. Den kavlas tunt i pastamaskin och skärs sedan i remsor. Servera gärna din pappardelle med en syrlig gräddsås smaksatt med färsk citron och vitlök.
https://www.arla.se/recept/pappardelle/

Gör så här

Pastadeg:
  • Häll mjölet på arbetsbänken och gör en grop i mitten.
  • Knäck ner äggen i gropen och tillsätt övriga ingredienser. Vispa ihop äggblandningen med en gaffel. Fös försiktigt ner mjöl in i mitten och vispa hela tiden med gaffeln.
  • Knåda ihop till en smidig deg. Forma till en längd och vira in i plastfolie. Låt vila minst 30 min i rumstemperatur.
  • Dela degen i två delar och kavla ut riktigt tunt, gärna i pastamaskin. Skär degen i cm-tjocka remsor.
Citronsås:
  • Koka upp pastavatten.
  • Skala och finhacka vitlöken. Bryn smöret i en stekpanna. Tillsätt vitlök och fräs någon minut. Häll ner grädde, citronskal och saft. Sjud 3-4 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Koka pastan 2-3 min.
  • Vänd ner nykokt pasta i såsen och toppa med parmesan.
Klart!
Energi:

839 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 56 g
Fett: 56 g

Ingredienser

Pastadeg:
Durumvetemjöl
5 dl
Ägg
2
Äggulor
2
Olivolja
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
¾ tsk
Citronsås:
Vitlöksklyftor
2
25 g
3 dl
Citron, finrivet skal och saft
1
Färskriven parmesanost
150 g