Pappardelle
2 tim
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
•
Pappardelle är en pastasort som alltid bakas med ägg. Den kavlas tunt i pastamaskin och skärs sedan i remsor. Servera gärna din pappardelle med en syrlig gräddsås smaksatt med färsk citron och vitlök.
Ingredienser
Pastadeg:
|
Durumvetemjöl
|
5 dl |
|---|---|
|
Ägg
|
2 |
|
Äggulor
|
2 |
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Vatten
|
1 msk |
|
Salt
|
¾ tsk |
Citronsås:
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|---|---|
| 25 g | |
| 3 dl | |
|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Färskriven parmesanost
|
150 g |
Gör så här
Pastadeg:
Citronsås:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
846 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,9 g |
| Protein: | 14,4 % | 29,9 g |
| Fett: | 57,7 % | 55,2 g |
| Kolhydrater: | 27,9 % | 58,2 g |