Pannkaksmuffins

40 min Brunch Dessert Mellanmål
Pannkaksmuffins

Laga muffinspannkakor till mellis eller att ta med på utflykten. Goda att äta som de är, med valfri fyllning eller tillsammans med äppelskivor, en klick KESO® Cottage cheese och rårörda lingon.

Ingredienser

Ägg
3
Siktat dinkelmjöl
3 dl
5 dl
Salt
½ tsk
30 g

Förslag på fyllning 1:

Riven morot
1
Rivna potatisar
2

Förslag på fyllning 2:

Riven ost
1 dl
Strimlad rökt skinka
50 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Knäck äggen i en bunke. Tillsätt allt mjöl, hälften av mjölken och salt. Vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och låt smeten vila 15 minuter.
  • Smörj formarna i en muffinsplåt väl med smör. Häll smeten i formarna. Klicka ner ev fyllning i smeten.
  • Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills pannkaksmuffinsen har fått fin färg.
Klart!

Detta recept kommer från boken "Göra gott : kokbok för unga miljöhjältar" (2020) av Malin Landqvist, Victoria Voss, Johan Rockström

Näringsvärden, per styck med fyllning två

Energi:

156 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 8 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 8 g
https://www.arla.se/recept/pannkaksmuffins/