Pannkaksmuffins
40 min
•
Arbetstid: 15 min
Brunch
Dessert
Mellanmål
•
Laga muffinspannkakor till mellis eller att ta med på utflykten. Goda att äta som de är, med valfri fyllning eller tillsammans med äppelskivor, en klick KESO® Cottage cheese och rårörda lingon.
Ingredienser
|
Ägg
|
3 |
|---|---|
|
Siktat dinkelmjöl
|
3 dl |
| 5 dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
| 30 g |
Till servering:
|
Rårörda lingon
|
2 dl |
|---|---|
| 500 g | |
|
Äpplen
|
2 |
|
Malen kanel
|
ingen enhet |
Förslag på fyllning 1:
|
Riven morot
|
1 |
|---|---|
|
Rivna potatisar
|
2 |
Förslag på fyllning 2:
|
Riven ost
|
1 dl |
|---|---|
|
Strimlad rökt skinka
|
50 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Detta recept kommer från boken "Göra gott : kokbok för unga miljöhjältar" (2020) av Malin Landqvist, Victoria Voss, Johan Rockström
Näringsvärden, per st
Energi:
215 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,4 g |
| Protein: | 23,6 % | 12,5 g |
| Fett: | 31,6 % | 7,7 g |
| Kolhydrater: | 44,8 % | 23,7 g |