Pannkakor utan ägg
45 min
•
Arbetstid: 15 min
Brunch
Efterrätt
Frukost
Mellanmål
•
Pannkakor är en klar favorit hos många! Här är ett enkelt grundrecept på tunna pannkakor utan ägg. Det är viktigt att smeten får stå och svälla en stund innan du steker tunna fina pannkakor. Välj om du vill servera dessa pannkakor som dessert med grädde och sylt, eller om du vill använda dem som crêpes med salt fyllning.
Ingredienser
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|---|---|
| 6 dl | |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
|
Strösocker
|
1 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
Serveringsförslag:
| 3 dl | |
|
Sylt
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
591 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2 g |
| Protein: | 7,4 % | 10,8 g |
| Fett: | 53 % | 35,4 g |
| Kolhydrater: | 39,6 % | 57,6 g |