Pannbiff i ugn
35 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
Klassiska pannbiffar med gräddig löksås slänger du snabbt och smidigt ihop när allt får tillagas i ugnen. Servera med nykokt potatis, rårörda lingon och saltgurka. En riktigt god och mättande husmansrätt!
Ingredienser
Pannbiffar:
|
Ströbröd
|
½ dl |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Ägg
|
1 |
|
Dijonsenap
|
1 msk |
|
Blandfärs
|
500 g |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Löksås:
|
Gula lökar
|
2 |
|---|---|
| 2 dl | |
| 2 dl | |
|
Oxfond
|
½ dl |
|
Japansk soja
|
3 msk |
|
Svartvinbärsgelé
|
1 msk |
|
Sherryvinäger
|
1 msk |
|
Salt och svartpeppar
|
Tillbehör:
|
Potatis
|
900 g |
|---|---|
|
Saltgurkor
|
4 |
|
Rårörda lingon
|
2 dl |
Gör så här
Pannbiffar:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
926 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,5 g |
| Protein: | 15,7 % | 35,8 g |
| Fett: | 51,4 % | 53,8 g |
| Kolhydrater: | 32,9 % | 75 g |