Pannbiff

40 min Huvudrätt Middag
Pannbiff

Klassiska pannstekta biffar med smörstekt lök är en omtyckt rätt. Stek löken länge på medelvärme så att den karamelliseras och blir söt. Servera gärna potatis och färgstarka grönsaker till, det piggar upp den bruna men goda maträtten.

Ingredienser

Nötfärs
500 g
Ströbröd
½ dl
1 dl
Gul lök, finhackad
2 msk
Ägg
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk

Smörstekt lök:

Gula lökar
2
2 msk
Salt och svartpeppar

Till servering:

Potatis
900 g
Broccoli
250 g

Gör så här

  • Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skär broccoli i buketter och låt koka med de sista minuterna.
  • Blanda ströbröd och grädde i en bunke. Låt svälla ca 10 min.
  • Lägg i färs, lök, ägg, salt och peppar. Rör till en jämn smet. Forma smeten till jämna biffar. Stek dem i smör-&rapsolja i en stekpanna på medelvärme ca 5 min.
  • Skala och skiva lökarna. Stek i smör-&rapsolja tills löken är gyllenbruna och mjuka. Smaka av med salt och peppar.
  • Toppa pannbiff med smörstekt lök. Servera med potatis och broccoli.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

480 kcal

Näringsvärden per port
Protein: 35 g
Fett: 33 g
Kolhydrater: 10 g
https://www.arla.se/recept/pannbiff/