Pannacotta med ingefära

3 tim 15 min Efterrätt
Pannacotta med ingefära

En frisk och lättlagad pannacotta på mellangrädde och gräddfil. Fantastisk efterrätt med den klassiska kombinationen ingefära och päron.

Ingredienser

Gelatinblad
1½ dl
Strösocker
½ dl
2 dl
Riven färsk ingefära
1 msk
Hackad färsk rosmarin
½ tsk
Salt
1 krm
Päron t ex Conference
1

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
  • Koka upp grädde och socker. Ta kastrullen från värmen. Lyft upp gelatinet och rör ner i grädden så att det smälter.
  • Blanda ner gräddfil, ingefära, rosmarin och salt. Häll upp i glas eller portionsformar. Låt stå i kyl minst 3 tim.
  • Kärna ur och skär päronet i små tärningar och servera tillsammans med pannacottan.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

230 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/pannacotta-med-ingefara/