Pannacotta med ingefära

3 tim 15 min
Arbetstid: 15 min
Pannacotta med ingefära

En frisk och lättlagad pannacotta på mellangrädde och gräddfil. Fantastisk efterrätt med den klassiska kombinationen ingefära och päron.

Ingredienser

Gelatinblad
1½ dl
Strösocker
½ dl
2 dl
Riven färsk ingefära
1 msk
Hackad färsk rosmarin
½ tsk
Salt
1 krm
Päron t ex Conference
1

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
  • Koka upp grädde och socker. Ta kastrullen från värmen. Lyft upp gelatinet och rör ner i grädden så att det smälter.
  • Blanda ner gräddfil, ingefära, rosmarin och salt. Häll upp i glas eller portionsformar. Låt stå i kyl minst 3 tim.
  • Kärna ur och skär päronet i små tärningar och servera tillsammans med pannacottan.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

232 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,1 g
Protein: 5,6 % 3,2 g
Fett: 61,7 % 16,2 g
Kolhydrater: 32,7 % 18,7 g
https://www.arla.se/recept/pannacotta-med-ingefara/