Pannacotta med gräslök och löjrom

4 tim
Arbetstid: 15 min
Förrätt Tillbehör
Pannacotta med gräslök och löjrom

Denna pannacotta serveras som förrätt. Det går bra att förbereda pannacottan dagen innan och bara klicka på löjrom när gästerna kommer.

Ingredienser

Gelatinblad
2
2½ dl
1½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Hackad färsk gräslök
1 dl
Löjrom
50 g

Gör så här

  • Låt gelatinet ligga i kallt vatten i ca 5 min.
  • Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och rör ner det i grädden så att det smälter.
  • Blanda i matyoghurt, salt, peppar och gräslök. Häll smeten i 8 dubbla mazarinformar. Helst emgångsformar.
  • Låt dem stelna i kylen i minst 4 timmar eller över natten.
  • Lägg på löjrommen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

114 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,1 g
Protein: 12,1 % 3,4 g
Fett: 81,2 % 10,5 g
Kolhydrater: 6,7 % 1,9 g
https://www.arla.se/recept/pannacotta-med-graslok-och-lojrom/