Gräddfilspannacotta med passionsfrukt

3 tim Buffé Efterrätt
Gräddfilspannacotta med passionsfrukt

Ljuvlig gräddfilspannacotta toppad med exotisk passionsfrukt. En underbar efterrätt som är enkel att göra och kan förberedas i god tid.

Ingredienser

Gelatinblad
2
2 dl
Strösocker
¾ dl
3 dl
Vaniljsocker
½ msk
Passionsfrukter
3

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
  • Koka upp grädde och socker i en kastrull. Drag kastrullen åt sidan.
  • Lyft upp gelatinet och lägg ner i gräddblandningen. Rör tills gelatinet har smält.
  • Tillsätt gräddfil och vaniljsocker. Häll upp smeten i 6 portionsformar eller små glas. Låt stelna i kyl ca 3 tim.
  • Dela passionsfrukterna och skrapa ur kärnorna. Toppa med passionsfrukten vid servering.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

265 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 20 g
https://www.arla.se/recept/graddfilspannacotta-med-passionsfrukt/