Yoghurtpannacotta med blåbär

3 tim Dessert Efterrätt
Yoghurtpannacotta med blåbär

Med yoghurt i pannacottan får du en extra frisk och fräsch smak. Den perfekta dessert för stora som små fester eftersom du kan göra den dagen innan, bara att ta fram och toppa med bär innan servering!

Ingredienser

Gelatinblad
1
3 dl
Flytande honung
½ dl
Vaniljsocker
1½ tsk
1½ dl
Blåbär
1 dl

Gör så här

  • Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten, ca 5 min.
  • Koka upp grädde, honung och vaniljsocker. Dra av från värmen.
  • Rör ner gelatinbladet och låt smälta i grädden. Rör ner yoghurten.
  • Häll upp i portionsformar och ställ in i kyl minst 3 tim.
  • Toppa med blåbär innan servering.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

400 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 34 g
https://www.arla.se/recept/yoghurtpannacotta-med-blabar/