Vispad chokladpannacotta med granatäppelkärnor och mandelkross
  • Arla
  • Recept & mat
  • Vispad chokladpannacotta med granatäppelkärnor och mandelkross

Vispad chokladpannacotta med granatäppelkärnor och mandelkross

60+ min Efterrätt
Ett busenkelt sätt att göra en riktigt god och chokladmousse-liknande dessert! Detta är ett recept du garanterat kommer att lyckas med. Se bara till att smeten blir riktigt kall innan du vispar upp den, den bör stå i kylen över natten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vispad-chokladpannacotta-med-granatappelkarnor-och-mandelkross/

Gör så här

  • Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten 5 min.
  • Hacka chokladen grovt och lägg i en kastrull. Tillsätt 1 dl grädde och värm under omrörning tills chokladen smält. Tillsätt resten av grädden.
  • Dela vaniljstången på mitten, skrapa ur fröna och lägg både frön och stång i kastrullen.
  • Hetta upp tills grädden ryker. Dra då kastrullen från värmen.
  • Ta upp gelatinbladet och rör ner det i grädden tills det har smält. Häll upp i en bunke och låt svalna.
  • Täck ytan med plastfolie och låt stå i kyl över natten. Låt vaniljstången ligga kvar för att ge smak.
  • Dela granatäpplet i kvartar och pilla ur kärnorna. Hacka eller krossa mandlarna grovt.
Viid servering:
  • Vispa pannacottan fluffig med elvisp.
  • Varva pannacottan med granatäpplekärnor och mandelkross i glas eller skålar.
  • Servera genast.
Klart!
Energi:

320 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Pannacotta:
Gelatinblad
1
Vit choklad
100 g
3 dl
Vaniljstång
½
Granatäpple
1
Saltad rostad mandel
25 g