Vispad chokladpannacotta med granatäppelkärnor och mandelkross

Vispad chokladpannacotta med granatäppelkärnor och mandelkross

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

15 min

Ett busenkelt sätt att göra en riktigt god och chokladmousse-liknande dessert! Detta är ett recept du garanterat kommer att lyckas med. Se bara till att smeten blir riktigt kall innan du vispar upp den, den bör stå i kylen över natten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pannacotta:

  • 1 granatäpple
  • 25 g saltad rostad mandel

Gör så här:

Gör så här:

Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten 5 min. Hacka chokladen grovt och lägg i en kastrull. Tillsätt 1 dl grädde och värm under omrörning tills chokladen smält. Tillsätt resten av grädden. Dela vaniljstången på mitten, skrapa ur fröna och lägg både frön och stång i kastrullen. Hetta upp tills grädden ryker. Dra då kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladet och rör ner det i grädden tills det har smält. Häll upp i en bunke och låt svalna. Täck ytan med plastfolie och låt stå i kyl över natten. Låt vaniljstången ligga kvar för att ge smak. Dela granatäpplet i kvartar och pilla ur kärnorna. Hacka eller krossa mandlarna grovt.

Vispa pannacottan fluffig med elvisp. Varva pannacottan med granatäpplekärnor och mandelkross i glas eller skålar. Servera genast.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 320 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem