Jordgubbspannacotta med lime

3 tim Buffé Efterrätt
Jordgubbspannacotta med lime

Pannacotta i härlig kombination av sött och syrligt som bara smälter i munnen. Den här lättlagade pannacottan kan du dessutom förbereda.

Ingredienser

Gelatinblad
1
Arla Köket® Laktosfri vispgrädde
1½ dl
Strösocker
2 tsk
250 g
Jordgubbssylt
½ dl
Lime
rivet skal och saft av 1

Jordgubbssallad:

Jordgubbar
250 g
Passionsfrukter
2

Gör så här

  • Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten 5 min.
  • Koka upp grädde och socker i en kastrull. Ta upp gelatinbladet och rör ner i grädden. Låt svalna något.
  • Blanda ner kvarg, sylt och lime. Fördela i små glas och låt stå i kyl ca 3 tim.
  • Skär jordgubbarna i skivor. Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet.
  • Blanda jordgubbarna med passionsfrukten och lägg på pannacottan vid servering.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

195 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 13 g
https://www.arla.se/recept/jordgubbspannacotta-med-lime/