Pannacotta med espresso, lättvispad grädde och björnbär

5 tim Efterrätt
Pannacotta med espresso, lättvispad grädde och björnbär

Servera pannacotta som man gör i Italien - i små kaffekoppar eller glas. Pannacotta smaksatt med espressokaffe är en perfekt avslutning på måltiden.

Ingredienser

Gelatinblad
1
2½ dl
Frystorkat espressokaffepulver
1 msk
Strösocker
2 msk
Vaniljsocker
½ tsk

Till servering:

½ dl
Färska björnbär
Italienska mandelskorpor

Gör så här

  • Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
  • Vispa ihop grädde, espressopulver och socker i en kastrull. Koka upp och låt koka 1 min. Ta kastrullen från värmen.
  • Smält ner gelatinbladet i gräddblandningen under omrörning. Tillsätt vaniljsockret.
  • Häll gräddblandningen i små koppar eller glas. Låt stelna i kylen minst 3 tim.
  • Toppa pannacottan med lättvispad grädde, björnbär och mandelskorpa.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

375 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 32 g
https://www.arla.se/recept/pannacotta-med-espresso-lattvispad-gradde-och-bjornbar/