Pankobakad torsk med krossad potatis och kall citronsås

Pankobakad torsk med krossad potatis och kall citronsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(43 st)

Härligt knaperstekt torsk med fluffig citrusgrädde. Panko är ett asiatiskt ströbröd som gör paneringen extra krispig men det går såklart bra med vanligt ströbröd också.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Krossad potatis:

Kall citronsås:

Gör så här:

Gör så här:

Skala och koka potatisen mjuk. Värm syrad grädde och mjölk. Krossa potatisen och rör ner mjölkblandningen, salta.

Vispa den syrade grädden och vänd ner rivet citronskal, salt och peppar. Ställ såsen i kyl innan servering.

Sätt ugnen på 200°. Dela fisken i 4 bitar och lägg i en ugnssäker form, salta. Blanda panko med hackade örter och strö över fisken. Spraya med smör-&rapsolja. Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min tills fisken har en innertemperatur på 45-50°.

Skala och skiva morötterna. Koka ca 5 min i lättsaltat vatten. Häll av morötterna, klicka i smör och strö över körvel.

Servera fisken med krossad potatis, morötter och citronsås.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 570 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 39 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem