Pankobakad torsk med krossad potatis och kall citronsås

Pankobakad torsk med krossad potatis och kall citronsås

1 tim Huvudrätt
Härligt knaperstekt torsk med fluffig citrusgrädde. Panko är ett asiatiskt ströbröd som gör paneringen extra krispig men det går såklart bra med vanligt ströbröd också.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/pankobakad-torsk-med-krossad-potatis-och-kall-citronsas/

Gör så här

  • Vispa den syrade grädden till såsen och vänd ner rivet citronskal, salt och peppar. Låt stå i kyl fram till servering.
  • Skala och koka potatisen mjuk. Värm syrad grädde och mjölk. Krossa potatisen och rör ner mjölkblandningen, salta.
  • Sätt ugnen på 200°. Dela fisken i 4 bitar och lägg i en ugnssäker form, salta. Blanda panko med hackade örter och strö över fisken. Smält smöret och ringla över. Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min tills fisken har en innertemperatur på 45-50°.
  • Skala och skiva morötterna. Koka ca 5 min i lättsaltat vatten. Häll av morötterna, klicka i smör och strö över körvel.
  • Servera fisken med krossad potatis, morötter och citronsås.
Klart!
Energi:

570 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Torskfilé
600 g
Salt
1 tsk
Panko
1 dl
Hackad färsk dill
½ dl
Kall citronsås:
2 dl
Citron
rivet skal av 1
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Krossad potatis:
Potatis
750 g
1 dl
2 dl
Salt
1 tsk
Morötter
2
1 msk
Hackad färsk körvel
½ dl