Pankobakad torsk med krossad potatis och kall citronsås

Pankobakad torsk med krossad potatis och kall citronsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(58 st)

Härligt knaperstekt torsk med fluffig citrusgrädde. Panko är ett asiatiskt ströbröd som gör paneringen extra krispig men det går såklart bra med vanligt ströbröd också.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Krossad potatis:

Kall citronsås:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Börja med att skala och koka potatisen mjuk. Värm syrad grädde och mjölk. Krossa potatisen och rör ner mjölkblandningen, salta. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa den syrade grädden och vänd ner rivet citronskal, salt och peppar. Låt stå i kyl fram till servering.
  3. Skala och skiva morötterna. Koka ca 5 min i lättsaltat vatten. Häll av morötterna, klicka i smör och strö över körvel.
  4. Dela fisken i 4 bitar och lägg i en ugnssäker form, salta. Blanda panko med hackade örter och strö över fisken. Spraya med smör-&rapsolja. Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min tills fisken har en innertemperatur på 45-50°.
  5. Servera fisken med krossad potatis, morötter och citronsås.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 570 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 39 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag