Pankobakad torsk med krossad potatis och kall citronsås
1 tim
•
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Härligt knaperstekt torsk med fluffig citrusgrädde. Panko är ett asiatiskt ströbröd som gör paneringen extra krispig men det går såklart bra med vanligt ströbröd också.
Ingredienser
Krossad potatis:
|
Potatis
|
900 g |
|---|---|
| 1 dl | |
| 2 dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Torskfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Panko
|
1 dl |
|
Hackad färsk dill
|
½ dl |
| 1 msk |
Kall citronsås:
| 2 dl | |
|
Citron
|
1 |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Morot
|
250 g |
|---|---|
|
Broccoli
|
250 g |
| 1 tsk | |
|
Hackad färsk körvel
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
754 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 12,1 g |
| Protein: | 20,7 % | 38,4 g |
| Fett: | 45,7 % | 38,9 g |
| Kolhydrater: | 33,6 % | 62,4 g |