Panettone
Går att frysa
•
Panettone är en härlig, luftig fruktkaka bakad på vetedeg fylld med rommarinerade russin och apelsinskal. Det här är en förenklad variant då den äkta panettonen bakas på surdeg och tar minst två dagar att baka. Panettone är ett måste vid det italienska julfirandet.
Carolina Soudah
Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
342 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 52 g |
Fett: | 10 g |
Ingredienser
Kanderade eller syltade apelsinskal
|
100 g |
---|---|
Russin gärna både vanliga och gula
|
2 dl |
Mörk rom eller pressad apelsinsaft
|
4 msk |
Citron, finrivet skal
|
1 |
2 dl | |
Jäst
|
25 g |
Ägg
|
2 |
Strösocker
|
1 dl |
Vaniljsocker
|
2 tsk |
Salt
|
½ tsk |
Vetemjöl (ca 510 g)
|
8- 9 dl |
100 g |
1 msk | |
Florsocker, till garnering
|