Majspanerad torsk med coleslaw

Majspanerad torsk med coleslaw

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(18 st)

30 min

Att panera i polenta istället för ströbröd ger en knaprig yta med lite sötma och dessutom är det ett smart glutenfritt alternativ. Med friskt äpple i coleslawn och jalapenohetta i salladen är den här rätten en riktig smakfest!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Coleslaw:

Sallad:

  • 1 dl röda linser
  • 80 g babyspenat
  • 2 färska gröna jalapenos
  • 1 bit färsk ingefära, ca 2 cm
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • pressad saft av ½ lime
  • 1 morot
  • 40 g alfaalfagroddar

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Blanda polenta med salt och peppar på en tallrik. Skär fisken i 4 bitar och vänd dem i polentablandningen.

Riv äpplet grovt och strimla rödkålen. Blanda med gräddfil och majonnäs.

Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Skölj spenaten. Kärna ur och hacka jalapeño. Skala och riv ingefäran. Mixa ihop jalapeño, ingefära, olja, honung och lime. Vänd ner spenat och linser i dressingen.

Stek fisken på medelvärme i smör i en stekpanna, ca 2 min på varje sida. Skala moroten och och skär den i tunna remsor med potatisskalare eller osthyvel. Servera fisken med coleslaw, morot, sallad och groddar.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 410 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag