Majspanerad torsk med coleslaw

Majspanerad torsk med coleslaw

45 min Huvudrätt
Att panera i polenta istället för ströbröd ger en knaprig yta med lite sötma och dessutom är det ett smart glutenfritt alternativ. Med friskt äpple i coleslawn och jalapenohetta i salladen är den här rätten en riktig smakfest!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Blanda polenta med salt och peppar på en tallrik.
  • Skär fisken i 4 bitar och vänd dem i polentablandningen.
Coleslaw:
  • Riv äpplet grovt och strimla rödkålen.
  • Blanda med gräddfil och majonnäs.
Sallad:
  • Koka linserna enligt anvisning på förpackningen.
  • Skölj spenaten. Kärna ur och hacka jalapeño. Skala och riv ingefäran.
  • Mixa ihop jalapeño, ingefära, olja, honung och lime. Vänd ner spenat och linser i dressingen.
Servering:
  • Stek fisken på medelvärme i smör i en stekpanna, ca 2 min på varje sida.
  • Skala moroten och och skär den i tunna remsor med potatisskalare eller osthyvel.
  • Servera fisken med coleslaw, morot, sallad och groddar.
Klart!
Energi:

410 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Torskfilé
500 g
Polenta
½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk
Coleslaw:
Äpple
1
Rödkål
200 g
1 dl
Majonnäs
2 msk
Sallad:
Torkade röda linser
1 dl
Babyspenat
80 g
Färska gröna jalapeño
2
Färsk ingefära, ca 2 cm
1 bit
Olivolja
3 msk
Flytande honung
1 tsk
Lime
pressad saft av ½
Morot
1
Alfalfagroddar
40 g