Paneer tikka masala med naanbröd

45 min Huvudrätt Varmrätt
Paneer tikka masala med naanbröd

En upphottad klassiker med mild och god paneer. Sötman från äpplet och honungen balanserar syran och hettan perfekt!

Ingredienser

2 förp
2 msk
Gul lök, skivad
1
Vitlöksklyftor, skivade
3
Chili flakes
2 krm
Finriven färsk ingefära
1 msk
Morötter, grovrivna
2
Grönt äpple, grovrivet
1
Kofta masala eller garam masala
1 msk
Tomatpuré
3 msk
Krossade tomater
400 g
3 dl
Vatten
1½ dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Lime
saft från ½
Honung
1 msk
Salt och peppar
Naanbröd
4
Ris eller matvete
Färsk koriander

Gör så här

  • Smält smör i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök, vitlök, chili, ingefära, morötter och äpple på låg värme 7-8 min.
  • Tillsätt kofta masala och tomatpuré. Fräs ytterligare 1-2 min. Rör ner tomatkross, grädde och vatten. Smula ner buljongtärningen. Sjud på medelvärme ca 15 min.
  • Mixa såsen slät med stavmixer. Rör ner limesaft och honung. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär osten i tärningar och stek i smör tills de fått fin färg runt om. Rör ner i masalasåsen.
  • Servera med naanbröd, ris eller matvete och koriander.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl ris

Energi:

975 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 40 g
Kolhydrater: 108 g
Fett: 42 g
https://www.arla.se/recept/paneer-tikka-masala-med-naanbrod/