Paneer tikka masala med naanbröd
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Varmrätt
•
En upphottad klassiker med mild och god paneer. Sötman från äpplet och honungen balanserar syran och hettan perfekt!
Ingredienser
| 2 förp | |
| 2 msk | |
|
Gul lök, skivad
|
1 |
|
Vitlöksklyftor, skivade
|
3 |
|
Chili flakes
|
2 krm |
|
Finriven färsk ingefära
|
1 msk |
|
Morötter, grovrivna
|
2 |
|
Grönt äpple, grovrivet
|
1 |
|
Kofta masala eller garam masala
|
1 msk |
|
Tomatpuré
|
3 msk |
|
Krossade tomater
|
400 g |
| 3 dl | |
|
Vatten
|
1½ dl |
|
Grönsaksbuljong
|
1 tärning |
|
Lime
|
saft från ½ |
|
Honung
|
1 msk |
|
Salt och peppar
|
|
Naanbröd
|
4 |
|---|---|
|
Ris eller matvete
|
|
|
Färsk koriander
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
881 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,6 g |
| Protein: | 16,6 % | 36,1 g |
| Fett: | 45,2 % | 45 g |
| Kolhydrater: | 38,2 % | 82,8 g |