Paneer tikka masala med naanbröd
45 min
Huvudrätt
Varmrätt
•
&format=webp)
En upphottad klassiker med mild och god paneer. Sötman från äpplet och honungen balanserar syran och hettan perfekt!
Ingredienser
2 förp | |
2 msk | |
Gul lök, skivad
|
1 |
Vitlöksklyftor, skivade
|
3 |
Chili flakes
|
2 krm |
Finriven färsk ingefära
|
1 msk |
Morötter, grovrivna
|
2 |
Grönt äpple, grovrivet
|
1 |
Kofta masala eller garam masala
|
1 msk |
Tomatpuré
|
3 msk |
Krossade tomater
|
400 g |
3 dl | |
Vatten
|
1½ dl |
Grönsaksbuljong
|
1 tärning |
Lime
|
saft från ½ |
Honung
|
1 msk |
Salt och peppar
|
Naanbröd
|
4 |
---|---|
Ris eller matvete
|
|
Färsk koriander
|
Gör så här
Näringsvärden, per port inkl ris
Energi:
975 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 40 g |
Kolhydrater: | 108 g |
Fett: | 42 g |

