Paneer tikka masala med naanbröd

45 min
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt Varmrätt
Paneer tikka masala med naanbröd

En upphottad klassiker med mild och god paneer. Sötman från äpplet och honungen balanserar syran och hettan perfekt!

Ingredienser

2 förp
2 msk
Gul lök, skivad
1
Vitlöksklyftor, skivade
3
Chili flakes
2 krm
Finriven färsk ingefära
1 msk
Morötter, grovrivna
2
Grönt äpple, grovrivet
1
Kofta masala eller garam masala
1 msk
Tomatpuré
3 msk
Krossade tomater
400 g
3 dl
Vatten
1½ dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Lime
saft från ½
Honung
1 msk
Salt och peppar
Naanbröd
4
Ris eller matvete
Färsk koriander

Gör så här

  • Smält smör i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök, vitlök, chili, ingefära, morötter och äpple på låg värme 7-8 min.
  • Tillsätt kofta masala och tomatpuré. Fräs ytterligare 1-2 min. Rör ner tomatkross, grädde och vatten. Smula ner buljongtärningen. Sjud på medelvärme ca 15 min.
  • Mixa såsen slät med stavmixer. Rör ner limesaft och honung. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär osten i tärningar och stek i smör tills de fått fin färg runt om. Rör ner i masalasåsen.
  • Servera med naanbröd, ris eller matvete och koriander.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

881 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 9,6 g
Protein: 16,6 % 36,1 g
Fett: 45,2 % 45 g
Kolhydrater: 38,2 % 82,8 g
https://www.arla.se/recept/paneer-tikka-masala-med-naanbrod/