Palt
1 tim 30 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Palt är en klassik svensk husmanskost på potatis, mjöl och fläsk från norra Sverige. Bästa, och faktiskt enda, tänkbara dryck till palt är kall mjölk. Servera palten med hemmagjord lingonsylt och skirat smör.
Ingredienser
Potatis
|
1 kg |
---|---|
Vetemjöl
|
2½ dl |
Rågmjöl eller kornmjöl
|
1½ dl |
Salt
|
1 tsk |
Fyllning:
Rimmat sidfläsk
|
300 g |
---|---|
2 msk |
Till servering:
50 g | |
Rårörda lingon
|
2 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per port med tillbehör
Energi:
903 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 18 g |
Kolhydrater: | 103 g |
Fett: | 44 g |

