Palt
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
•
Palt är en klassik svensk husmanskost på potatis, mjöl och fläsk från norra Sverige. Bästa, och faktiskt enda, tänkbara dryck till palt är kall mjölk. Servera palten med hemmagjord lingonsylt och skirat smör.
Ingredienser
|
Potatis
|
1 kg |
|---|---|
|
Vetemjöl
|
2½ dl |
|
Rågmjöl eller kornmjöl
|
1½ dl |
|
Salt
|
1 tsk |
Fyllning:
|
Rimmat sidfläsk
|
300 g |
|---|---|
| 2 msk |
Till servering:
| 50 g | |
|
Rårörda lingon
|
2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
879 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 11,4 g |
| Protein: | 8,4 % | 18,2 g |
| Fett: | 44,1 % | 43,8 g |
| Kolhydrater: | 47,5 % | 102,8 g |