Palsternackscappuccino med päron- och valnötshack

30 min Förrätt Huvudrätt Lunch Middag
Palsternackscappuccino med päron- och valnötshack

Ljuvligt god och festlig soppa på palsternacka. Soppan får en härligt skummande yta med en topping av päron och valnötter.

Ingredienser

Palsternacka
500 g
Gul lök
1
Torrt vitt vin
1½ dl
Vatten
6 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
2½ dl
Vitpeppar
1 krm
Valnötter
50 g
Fast päron
1
Hackad färsk gräslök
2 msk
1 dl

Gör så här

  • Skala och skär palsternackorna i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en kastrull.
  • Tillsätt palsternacka, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock tills bitarna är mjuka, 10 – 12 min.
  • Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och peppar.
  • Hacka valnötterna grovt och rosta dem i en torr varm stekpanna.
  • Kärna ur och tärna päronet. Fräs det hastigt i smör i en stekpanna och blanda med valnötter och gräslök.
  • Värm mjölken och vispa till ett skum.
  • Servera soppan i portionsskålar.
  • Lägg skummet på soppan och strö över hacket.
Klart!
https://www.arla.se/recept/palsternackscappuccino-med-paron--och-valnotshack/